Maker's Mark

Bourbon

Maker's Mark

Kentuckyn samppanjaksikin kutsuttu Maker’s Mark on bourbonien joukossa täysin omaa luokkaansa. Se on markkinoiden ensimmäinen premiumbourbon, joka valmistetaan edelleen samalla tekniikalla kuin viisikymmentä vuotta sitten. Vain puhtaimmista raaka-aineista valmistettu bourbon-viski tislataan perinteisen rukiin sijaan vehnästä ja kypsytetään hiilletyissä vaaleissa tammitynnyreissä noin kuusi vuotta. Maker’s Mark on tunnettu omalaatuisesta pakkauksestaan: valmistusvaiheessa kukin pullo käännetään ylösalaisin ja kastetaan käsityönä punaiseen vahaan, mikä tekee pullon suusta ja -kaulasta ainutlaatuisella tavalla umpinaisen. Jokainen pullo on sinettinsä ansiosta erilainen. Amerikkalainen ”kulttiviski” on noussut etenkin baarimestareiden suosioon juomasekoitusten ainesosana.

Maker’s Mark -viskitalon juuret ovat syvällä historiassa, yrityksen johtajan Bill Samuels Juniorin (sukua mm. Jesse Jamesille) esi-isä Robert Samuels asettui Kentuckyn alueelle viljelemään maissia vuonna 1780. Robert aloitti bourbonin valmistuksen lähinnä omaksi ja naapureidensa iloksi, virallisen tislaamon perusti Robertin pojanpoika T.W. Samuels 1840. Perheen bourbonresepti periytyi isältä pojalle kuuden sukupolven ajan, kunnes vuoroon tuli Bill Samuels Senior, joka hylkäsi sukureseptin ja alkoi kehitellä omaa bourboniaan. Vuonna 1953 Bill osti vanhan hylätyn tislaamon Kentuckyn Happy Hollow’sta ja aloitti oman tuotannon. Bill käytti viskinsä valmistukseen vain lähialueen tuottajilta ostettua viljaa, ja korvasi normaalisti viskinvalmistukseen käytetyn rukiin syysvehnällä, joka erotti tuotteen muista alueen bourboneista. Maker’s Markin ainutlaatuisen pullon ja edelleen käsityönä tehtävän sinetin ideoi Billin vaimo. 

Liittyvät Tuotteet