Vaccari Sambuca

Likööri

Vaccari Sambuca

Sambuca on perinteinen italialainen anislikööri, jonka alkuperää ei tarkoin tunneta. Vanhoista latinankielisistä kirjoista on löydetty tarinoita tämäntyyppisistä juomista, joita on käytetty lähinnä lääketieteellisiin tarkoituksiin, niiden virkistävien ja parantavien ominaisuuksien vuoksi. Juoman kehittäjää ei tunneta. 

Lähes jokaisella Välimeren maalla on oma kansallinen alkoholijuomansa, joka on valmistettu lakritsanjuuresta, fenkolista tai aniksesta. Sambuca on anisviina, josta on tullut tunnettu myös Välimerenalueen rajojen ulkopuolella. Sambucaa nauttimalla voi päästä osaksi kokonaista kulttuuria, myös italialaista kahvikulttuuria, jossa Sambucalla on itsestäänselvä paikkansa.

Italialaiset juovat Sambucansa mieluiten kolmen kahvinpavun kera - Sambuca Con la Mosca. Perinteen mukaan kahvinpavut symboloivat terveyttä, onnellisuutta ja rakkautta. Joskus makuelämystä voi tehostaa pikaisesti flambeeraamalla. Vaccari Sambuca valmistetaan uuttamalla alkoholiin kahdentyyppistä anista: välimeren anista ja kiinalaista tähtianista. Valtaosa raakaaineesta on jälkimmäistä, koska juuri kiinalainen anis antaa juomalla herkullisen, syvän ja täyteläisen aromin. Kumpikin anistyyppi uutetaan neutraaliin alkoholiin erikseen, minkä jälkeen uutteet tislataan. Saaduista tisleistä valitaan parhaat, joiden annetaan ”rauhoittua” useiden kuukausien ajan. Viimeisessä vaiheessa näistä tisleistä sekoitetaan lopullinen juoma, jota vielä kypsytetään jonkin aikaa ennen pullotusta ja markkinoille pääsyä.

  • Alkuperä

    Italia

  • Alkoholipitoisuus 38%

Liittyvät Tuotteet