Laphroig 10 Years Old

Mallasviski

Laphroig 10 Years Old

Laphroaig käyttää viskiensä valmistukseen tislaamon omia raaka-aineita; lähdevettä, Islayn turvetta ja ohraa. Viskit saavat ainutlaatuisen makunsa perinteisistä valmistusmenetelmistä. Laphroaig luottaa huolelliseen lattiamallastukseen, jossa tärkeänä elementtinä on Islayn turve. Turve poltetaan hitaasti, lämpö ja kallisarvoinen savu kuivattaa ja maustaa ohran antaen sille kanervan makeutta, suolaista tuulahdusta ja merilevän aromeja. Juuri turpeen ja savun aromi antavat Laphroaig-viskeille erityislaatuisen luonteen. Laphroaig 10 yo Single Islay Malt -viski on kypsytetty amerikkalaisessa tammitynnyrissä 10 vuoden ajan.

Laphroaig Distillery on yksi Skotlannin vanhimmista viskitislaamoista. Laphroaigin historiasta ei ole varmuutta, mutta tiedossa on, että Johnstonin perhe aloitti maanviljelyn Skotlannissa Islayn saarella 1800-luvun alkupuolella. Kuten alueella yleensä, tislaus tapahtui veroviranomaisilta salaa farmin tislaamossa. Johnston & Johnston perusti tislaamon virallisesti vuonna 1815. Laphroaig-viskit ovat maultaan ja aromeiltaan voimakkaan savuisia ja turpeisia. Nykyisin Laphroaig on
Islayn viskeistä myydyin. Tislaamolla on oma perinteinen lattiamallastamo, joka tuottaa noin viidenneksen sen käyttämästä maltaasta.  

Liittyvät Tuotteet