Laphroig Lore

Mallasviski

Laphroig Lore

Loren kypsytykseen on käytetty eri-ikäisiä ja kokoisia ensimmäisen ja toisen käytön tynnyreitä. Viskin valmistukseen on käytetty viskimestareiden kokemusta ja tietotaitoa 200 vuoden ajalta. Hyvin monimuotoinen, runsaan turpeinen, mausteinen ja aavistuksen chilipippurinen maku.

Laphroaig käyttää viskiensä valmistukseen tislaamon omia raaka-aineita; lähdevettä, Islayn turvetta ja ohraa. Viskit saavat ainutlaatuisen makunsa perinteisistä valmistusmenetelmistä. Laphroaig luottaa huolelliseen lattiamallastukseen, jossa tärkeänä elementtinä on Islayn turve. Turve poltetaan hitaasti, lämpö ja kallisarvoinen savu kuivattaa ja maustaa ohran antaen sille kanervan makeutta, suolaista tuulahdusta ja merilevän aromeja. Juuri turpeen ja savun aromi antavat Laphroaig-viskeille erityislaatuisen luonteen.

Laphroaig Distillery on yksi Skotlannin vanhimmista viskitislaamoista. Laphroaigin historiasta ei ole varmuutta, mutta tiedossa on, että Johnstonin perhe aloitti maanviljelyn Skotlannissa Islayn saarella 1800-luvun alkupuolella. Kuten alueella yleensä, tislaus tapahtui veroviranomaisilta salaa farmin tislaamossa. Johnston & Johnston perusti tislaamon virallisesti vuonna 1815. Laphroaig-viskit ovat maultaan ja aromeiltaan voimakkaan savuisia ja turpeisia. Nykyisin Laphroaig on Islayn viskeistä myydyin. Tislaamolla on oma perinteinen lattiamallastamo, joka tuottaa noin viidenneksen sen käyttämästä maltaasta.

Liittyvät Tuotteet