Laphroig Triple Wood

Mallasviski

Laphroig Triple Wood

Laphroaig käyttää viskiensä valmistukseen tislaamon omia raaka-aineita; lähdevettä, Islayn turvetta ja ohraa. Viskit saavat ainutlaatuisen makunsa perinteisistä valmistusmenetelmistä. Laphroaig luottaa huolelliseen lattiamallastukseen, jossa tärkeänä elementtinä on Islayn turve. Turve poltetaan hitaasti, lämpö ja kallisarvoinen savu kuivattaa ja maustaa ohran antaen sille kanervan makeutta, suolaista tuulahdusta ja merilevän aromeja. Juuri turpeen ja savun aromi antavat Laphroaig-viskeille erityislaatuisen luonteen. 

Kolme eri tynnyriä antavat ominaismakunsa Laphroaig Triple Wood -viskille. Ensimmäisenä viskin annetaan ikääntyä entisissä bourbon-tynnyreissä. Seuraavaksi viski siirretään kypsymään Quarter Cask -tynnyreihin, jotka ovat pieniä 1800-luvulla käytettyjen viskitynnyreiden jäljitelmiä. Viimeisen silauksen viskille antavat tarkoin valikoidut eurooppalaiset tammitynnyrit, joita on käytetty Oloroso-sherryn valmistukseen. Tämän kolmivaiheisen kypsymisprosessin tulos on täydellinen yhdistelmä savun, tammen ja sherryn aromeja. 

Laphroaig Distillery on yksi Skotlannin vanhimmista viskitislaamoista. Laphroaigin historiasta ei ole varmuutta, mutta tiedossa on, että Johnstonin perhe aloitti maanviljelyn Skotlannissa Islayn saarella 1800-luvun alkupuolella. Kuten alueella yleensä, tislaus tapahtui veroviranomaisilta salaa farmin tislaamossa. Johnston & Johnston perusti tislaamon virallisesti vuonna 1815. Laphroaig-viskit ovat maultaan ja aromeiltaan voimakkaan savuisia ja turpeisia. Nykyisin Laphroaig on Islayn viskeistä myydyin. Tislaamolla on oma perinteinen lattiamallastamo, joka tuottaa noin viidenneksen sen käyttämästä maltaasta.

Liittyvät Tuotteet