The Macallan Rare Cask

Mallasviski

The Macallan Rare Cask

Rare Cask on johdanto The Macallan 1824 Masters Series –viskisarjaan. Se on Macallanin  tynnyriosaamisen ruumiillistuma. Rare Cask on yhdistelmä arvokasta tietoa, taitoa, intohimoa, sitoutumista ja luovuutta. Merkittävä viski. 

Äärimmäinen ammattitaito 
Rare Cask on monipuolinen ja monitahoinen Macallan. Se on uusi tulkinta klassisesta profiilista, ja kuvastaa erilaisten tynnyrityyppien luomaa laajaa makupalettia. Jokainen tynnyri on valittu huolellisesti erikseen, jotta viski saavuttaa kypsyessään Macallanin luonteen. Tislaamon tynnyreistä Rare Cask –viskin kypsytykseen kelpuutetaan vain yksi sadasta! Tästä viski on myös saanut nimensä, Rare Cask. Tulos on poikkeuksellisen monitahoinen viski. 

Erinomaiset tammitynnyrit 
Macallanin tislaamolla on käytössään alan hienoimmat tynnyrit. Rare Cask –viskin kypsytykseen on käytetty 16 tyyliltään erilaista, espanjalaista ja amerikkalaista, pääosin first fill –tynnyriä. Tynnyrit ovat useamman tynnyrivalmistajan butt-, hogshead- ja puncheon –kokoja. Tynnyrit ovat olleet aiemmin useiden sherry-bodegojen käytössä Macallanin tarkan laadunvalvonnan alla. 

Viskintekijän valinta 
Rare Cask on kypsynyt viskintekijän huolellisesti valitsemissa sherryn maustamissa tammitynnyreissä. Jotkut tynnyreistä ovat erittäin arvokkaita ja harvinaisia, ja poikkeuksellisen suuri osuus on ensimmäisen täytön first fill –tynnyreitä. Macallanin ainutlaatuinen puupolitiikka ja sitoutuminen alan hienoimpien, kalleimpien ja harvinaisimpien tynnyrien käyttöön tuo Rare Cask –viskille erinomaisen kauniin mahonginpunaisen värisävyn. 

Macallanin viskintekijä, Bob Dalgarno, on valinnut henkilökohtaisesti jokaisen Rare Cask –viskin valmistukseen käytetyn tynnyrin. Dalgarno on valinnut tuhansien tislaamolla kypsyvien tynnyrien joukosta selvästi erottuvat yksilöt, jotka kykenevät antamaan viskille syvyyttä ja oikeanlaista luonnetta. Harvojen ja valittujen tynnyrien osuus on alle 1 % kaikista Macallanilla kypsyvistä tynnyreistä. Kuten kaikki Macallanin mallasviskit, Rare Cask saa värinsä ainoastaan tynnyrikypsytyksessä luonnollisesti. Tuoksussa on espanjalaista tammea, kuivattuja hedelmiä ja siirappia. 

Liittyvät Tuotteet