Piper Heidsieck Brut Rosé Sauvage

Samppanja

Piper Heidsieck Brut Rosé Sauvage

Koska Piper-Heidsieckin tyyli on ainutlaatuinen, talo on halunnut myös roseesamppanjansa olevan erilainen kuin muut; tyylikkään hienostunut mutta huomiotaherättävän moderni: Cuvée Rosé Sauvage. Sen maailmaa luonnehtivat spontaanisuus, uskallus, leikillisyys, viettelevyys ja ennen kaikkea jakamisen ilo. Vaikka Rosé Sauvage saattaakin tuntua ensivaikutelmaltaan kiihkeältä, se on myös herkkä ja seesteinen. Rosé Sauvage on sekoitettu noin 50 eri palstalta saaduista viineistä aivan kuten Piper-Heidsieck Brut, mutta siihen on lisätty annos Champagnen alueen punaviiniä, joka antaa sille paitsi erityisen runsaan ja hedelmäisen aromin, myös houkuttelevan, syvän pinkin värin. Aromit tasapainottuvat viinin kypsyessä vähintään 30 kuukauden ajan Piper-Heidsieckin kalkkikivikellareissa. 

Piper-Heidsieckin historia alkoi, kun Florence-Louis Heidsieck rakastui Champagnesta kotoisin olevaan tyttöön, ja etenkin alueen viineihin. Hänestä tuli itseoppinut viinintekijä, ja uskomattomalla kunnianhimolla hän halusi luoda kuningattaren arvolle sopivan cuveen. Vuonna 1785 hän perusti Heidsieck & Co kangas- ja viiniyrityksen. Hän valmisti poikkeuksellista samppanjaa, jonka maine levisi nopeasti laajalle ja voitti hovin suosion. Heidsieckin kuoltua veljenpoika Christian Heidsieck ja lahjakkaan intohimoinen liikemies Henri-Guillaume Piper yhdistivät voimansa. Samppanja saavutti mainetta Habsburgien hallitsijasuvusta aina Kiinan keisarien keskuuteen, ja oli 14 kuninkaallisen hovin valtuutettu toimittaja. Piper-Heidsieck oli syntynyt. 

Samppanjatalo on säilynyt perheomistuksissa vuosisatojen yli. Huolellinen, kärsivällinen ja rakastava samppanjanvalmistustaito kukoistaa nykyäänkin. Perinteitä ja Champagnen alueen erityispiirteitä kunnioittaen Piper-Heidsieck valmistaa edelleen samppanjaa huipputasoisella ammattitaidolla. Tuotanto on tarkasti valvottua, uusien laitteiden ja tekniikoiden kehityttyä talo on ottanut niitä innovatiivisesti käyttöönsä osaksi samppanjan luomisprosessia. Talon aarteita, reserviviinejä, säilytetään tarkasti kontrolloiduissa tasalämpöisissä kellareissa. Vuonna 2013 Maison Piper-Heidsieckin kellarimestari Régis Camus kruunattiin International Wine Challengen vuoden viinintekijäksi 14. kerran. Arvokas titteli on kellarimestarin kahdeksas. Hänen edeltäjänsä Daniel Thibault voitti palkinnon kuusi kertaa.

  • Alkuperä

    Ranska

  • Alkoholipitoisuus 12%

Liittyvät Tuotteet