Piper-Heidsieck Rare Millésime 2002

Samppanja

Piper-Heidsieck Rare Millésime 2002

Arvostettu klassinen vuosikerran 2002 prestige cuvee. Arvokas 17 crun sekoitus, jota on kypsytetty yli seitsemän vuoden ajan talon kalkkikellareissa. Maussa on syvyyttä, harmoniaa ja hedelmäisyyttä. Marengin, minttuteen, eksoottisten hedelmien ja sokeroidun inkiväärin nyansseja. Lukuisia kansainvälisiä palkintoja voittanut samppanja sisältää Montagne de Reimsin alueen Chardonnay-rypäleitä (70%) ja saman alueen Pinot Noir-rypäleitä (30%). 

Piper-Heidsieckin historia alkoi, kun Florence-Louis Heidsieck rakastui Champagnesta kotoisin olevaan tyttöön, ja etenkin alueen viineihin. Hänestä tuli itseoppinut viinintekijä, ja uskomattomalla kunnianhimolla hän halusi luoda kuningattaren arvolle sopivan cuveen. Vuonna 1785 hän perusti Heidsieck & Co kangas- ja viiniyrityksen. Hän valmisti poikkeuksellista samppanjaa, jonka maine levisi nopeasti laajalle ja voitti hovin suosion. Heidsieckin kuoltua veljenpoika Christian Heidsieck ja lahjakkaan intohimoinen liikemies Henri-Guillaume Piper yhdistivät voimansa. Samppanja saavutti mainetta Habsburgien hallitsijasuvusta aina Kiinan keisarien keskuuteen, ja oli 14 kuninkaallisen hovin valtuutettu toimittaja. Piper-Heidsieck oli syntynyt. 

Samppanjatalo on säilynyt perheomistuksissa vuosisatojen yli. Huolellinen, kärsivällinen ja rakastava samppanjanvalmistustaito kukoistaa nykyäänkin. Perinteitä ja Champagnen alueen erityispiirteitä kunnioittaen Piper-Heidsieck valmistaa edelleen samppanjaa huipputasoisella ammattitaidolla. Tuotanto on tarkasti valvottua, uusien laitteiden ja tekniikoiden kehityttyä talo on ottanut niitä innovatiivisesti käyttöönsä osaksi samppanjan luomisprosessia. Talon aarteita, reserviviinejä, säilytetään tarkasti kontrolloiduissa tasalämpöisissä kellareissa. Vuonna 2013 Maison Piper-Heidsieckin kellarimestari Régis Camus kruunattiin International Wine Challengen vuoden viinintekijäksi 14. kerran. Arvokas titteli on kellarimestarin kahdeksas. Hänen edeltäjänsä Daniel Thibault voitti palkinnon kuusi kertaa.

Liittyvät Tuotteet